Prijavni roki

PRIJAVNI ROKI V LETU 2019

Prijavna dokumentacija je na voljo tukaj.

 

POMEMBNO!
PRIJAVNICE ZA TRENUTNI ROK V LETU NAJDETE NA SPLETNI STRANI MOVITA! LINK!

Za vsak rok namreč nacionalna agencija (in Evropa) pripravi posebne prijavnice, ki imajo že podatke o izbranem ključnem ukrepu in časovnem prijavnem roku določene.

NASVETI  ZA SKAVTE V PROCESU PRIJAVE

Nasvet #1: Čimprej se povežite s partnerji
Ko imate idejo / željo / voljo, da bi se lotili nekega evropskega projekta, NAJPREJ POMISLITE, KDO BI LAHKO BILI VAŠI PARTNERJI! Čimprej poskusite preko kakšnih vez / kontaktov priti do organizacije, s katero bi se povezali in sodelovali skupaj v razvoju ideje in prijavi na Erasmus+. Brez partnerjev namreč ne gre. Ne glede na to kakšna je narava projekta, vedno mora biti minimalno en partner iz tujine. Ko boste pridobili partnerja, so naslednji koraki veliko lažji.

Nasvet #2: Poskusite, raziskujte zunaj naših meja, saj ste skavti!
Če imate v planu kakšno mednarodno odpravo, izhod, potep. Če vas že tako ali tako zanimajo kakšne stvari, ki presegajo meje slovenske države... poskusite s prijavo na Erasmus+. Škodovati zagotovo ne more. Okusili boste Evropsko unijo, zaplavali v bazenu njenih pravil in se izurili v oblikovanju evropskih idej. Baden-Powell je že sto let nazaj govoril, da je namen skavtska "iti ven v svet", "se učiti in z znanjem vplivati na svet tudi zunaj naših meja". Ni dovolj, da skrbimo za udobnost na svojem domačem fotelju - prav je, da upravičimo naš naziv "skavt", ki pomeni raziskovalec, pustolovec, nekdo, ki išče informacije ... kaj se vse da v današnjem svetu.

Nasvet #3: Preglejte malce Odtise mladih - kjer lahko dobite predstavo za kakšne projekte gre v Erasmus+
2015 

Nasvet #4: Youthpass, Nefiks, MEPI (angl: International Award certificate)
Poznavanje evropskih in nacionalnih orodja/certifikatov, kot so Europass, ECVET in Youthpass za preverjanje kompetenc pride zelo prav. 
ZSKSS vpisuje v Nefiks.

Nasvet #5: Uspešna prijava - sprejet projekt - kaj pa sedaj?
NAJPREJ VAM ČESTITAMO!!! Za vas smo pripravili poseben zavihek - poglejte si ga!

 

Stran je bila nazadnje posodobljena 15. januarja 2019 (BT)