Promocija zdravja

PROMOTORJI LAHKO POSTANETE TUDI POPOTNIKI! Usposabljanja za vse stare 17 let in več.

V marcu in aprilu 2018 so se začela usposabljanja za trenerje, ki bodo v naslednjih mesecih usposabljali promotorje zdravja. Vsaka partnerska organizacija je prispevala v izbor trenerjev dve osebi. V ZSKSS sta trenerki promotorjev zdravja (2018-2019) Hana Lobnik (MB2) in Anja Jakše (NM1).

VABILO - POSTANI PROMOTOR ZDRAVJA!

Skavti v Sloveniji, uvrščamo zdravje v sam vrh vrednot vzgajanja in ga v skavtski vzgoji postavljamo ob bok “odgovornosti”, “samostojnosti” in “pristnosti”. Le zdrav posameznik je lahko odgovoren član družbe in vzgoja odgovornih ljudi je poslanstvo naše organizacije. Zdrav način zabave, preživljanja prostega časa oz. zdravo življenje nasploh, je bistvo globalnega in lokalnega skavtskega programa že od njegovih začetkov - torej več kot sto let.

V letih 2015-2016 se je kar 45 skavtskih voditeljev in popotnikov udeležilo usposabljanja za promotorje zdravja. Izvedli so 9 lokalnih programov. Sedaj je čas za novo generacijo promotorjev v skavtskih vrstah! 

EN KROG (marec 2018) je že za nami, pred nami pa sta še dve priložnosti - ena jesenska 2018 in ena pomladanska 2019. PIŠI NA zdravjemladih@skavt.net, če te zanima ali pa spremljaj ZZM Facebook in se prijavi kot skavt/inja.

Zadnjič posodobljeno: 5.9.2018 (BT)