IZZIVAJ UŽIVAJ 2! (2020-2022)

S projektom IZZIVAJ - UŽIVAJ 2.0 vas izzivamo, da v svojem stegu ali veji stopite v akcijo in se priključite vseslovenskemu gibanju za zdravje. Izmed več kot 70 predlogov si boste izbrali 10 izzivov, ki jih boste izvedli tekom skavtskega leta. Izzivi so vsebinsko pripravljeni in se stopnjujejo na način, da udeleženci najprej zaznajo svoje navade, pridobijo nova znanja in izkušnje ter se odločijo za boljše izbire, ki jih nato širijo.
 

Izzivi so primerni za vse starostne skupine od bobrov do voditeljev, prilagoditev in izvedbo pa prepuščamo vaši domišljiji. Izzive lahko tudi spreminjate ali pa jih postavite čisto na novo in s tem nadgradite svoje že obstoječe aktivnosti. 

Pri tem je pomembno, da čim bolj vključite lokalno skupnost – razna društva, šolo in z njimi sodelujete. Opažamo, da vpetost stega v lokalno okolje pozitivno vpliva na številčnost in kakovost dela ter dolgoročno prihodnost stega. Pri tem bomo vaše skupine tudi podprli z orodji, kako komunicirati v lokalni skupnosti. Za vsakega udeleženca se bo beležila udeležba na izzivih, saj bo po vsakem opravljenem izzivu dobil kocko moči, na koncu pa tudi nagrado in našitek.

Kocke moči te namreč v družabni igri, ki jo prav tako dobiš na začetku izziva, ponesejo daleč pred tiste soigralce, ki so brez njih. Kot te znanje, dobre navade in zdravje pripeljejo daleč v tvojem vsakdanu. 

Zato sprejmi izziv – prilagodi ga svojemu okolju – se povezuj – in zmagaj!

Pokukaj tudi na Facebook stran in prelistaj Knjižico izzivov!

FB: @izzivajuzivaj

 

 

posodobljeno: 23.10.2020 (MK)