PNP priložnost

Kaj je PNP?

"Projekt neznanega prijatelja" (v ang. residental project), ki ga mladi izvajajo na zlati stopnji MEPI programa.

  1. Trajati mora VSAJ 4 noči in 5 dni (lahko je v dveh kosih, če gre za nadaljevanje in če so udeleženci isti).
  2. Skupina mora biti velika minimalno 5 ljudi.
  3. Preden se odpraviš, si moraš zastaviti LASTEN cilj in namen, ga zapisati in obvestiti svojega mentorja, spremljevalca.
Po koncu PNP prosiš enega od odgovornih, da ti poda oseben pogled (samo pozitivne stvari) na tvoj doprinos in ga zapiše v indeks dosežkov skupaj s podpisom.
.

SODELOVANJE V SVODU (TŠ, TZV-ja, ŽVN, MŠŽD ...)

Sodelovanje pri izvajanju katerega koli dogodka usposabljanja, ki ustreza MEPI standardu 4 noči / 5 dni, se lahko MEPI-skavtom na zlati stopnji šteje in prizna za PNP. Vpis v indeks dosežkov opravi odgovorni voditelj dogodka, sovoditelj oz. nekdo pristojen za oceno tvojega doprinosa na usposabljanju.

POVEZAVA: Poverjeništvo za usposabljanje

PROŠNJA S STRANI ROTARY KLUBA, 20. JUNIJ 2016

KDAJ: 29.8.2016 - 4.9.2016
KJE: ANKARAN
Skavti in Mepijevci povabljeni!!
Pozdravljeni,

V prilogi pošiljam program Rotary kampa 2016. Za izvedbo programa potrebujemo 5-10 prostovoljcev.
Kdo so udeleženci Rotary kampa 2016? To so osebe s posebnimi potrebami - otroci in odrasli in njihovi starši oziroma spremljevalci, ki prihajajo iz socialno šibkejših družin. Pričakujemo 25 družin. Potrebujemo stalno ekipo asistentov, ki bodo zlasti v pomoč drugim strokovnim delavcem - muzikoterapevtu in staršem otrok. Prostovoljci niso namenjeni negi, temveč spremstvu, varstvu  in animaciji. Vsekakor teden je lahko zelo intenziven in čustveno nabit, kajti govorimo o starših, ki večkrat tudi izpovejo svoje stiske spremljevalni ekipi. Prav ti trenutki so izjemno bogati za spremljevalno ekipo. Otroci in odrasli invalidi pa potrebujejo skrbno in pozorno osebo, ki jim bo z občutkom prisluhnila, včasih zgolj s pogledom in pravim dotikom.
Vsekakor vsi spremljevalci, ki se odločijo sodelovati bodo zastonj imeli hrano. V kolikor ti prihajajo od daleč bomo poskrbeli za njihovo nastanitev. V prilogi je prijavnica za tabor.

Lep pozdrav.
Justina  Kocjančič
obvestilo_in_prij._prostovoljca_predstasvitev_2016_.doc
program_rotary_camp_2016.docx
Novička iz kampa, ki je potekal dve leti nazaj, 2014 - za zanimivost.
PS: MEPI-skavti ali ostali, ki se boste odločili za pomoč na Rotary kampu prisrčno vabljeni, da sporočite svojo aktivnost tudi koordinatorki MEPI programa pri skavtih Barbari Tehovnik oz. komurkoli iz MEPI tropa (PUV).