Mladinske izmenjave (Erasmus+)

POGOJI:

 1. Izmenjava (glavna aktivnost znotraj projekta) mora trajati od 5 do 21 dni.
 2. Najmanj dva partnerja iz različnih držav.
 3. Izmenjava mora potekati v eni izmed držav izvora sodelujočih partnerjev!
 4. Udeleženci MLADI SKAVTI, ČLANI ... Gre le za stare od 13 do 30 let.
 5. Najmanj 16 udeležencev in največ 60 udeležencev (voditelji se ne štejejo).
 6. Iz vsake države najmanj 4 udeleženci.
 7. Trajanje projekta je od 3 mesece do 2 leti (priprave, načrtovanje, evalvacije, delo na vsebini ...) - navadno vnesemo da traja 4 mesece od maja do avgusta.
 8. Dan aktivnosti / dan potovanja - če je pol dneva nekega programa, potem se to šteje za dan aktivnosti in daš dan potovanja 0. Dnevi aktivnosti morajo biti pri vseh vključenih enaki. Dnevi potovanja so pri različnih partnerjih lahko različno.

Bodite pozorni v vodiču oz. na spletnih straneh Movita, če kje pišejo kakšni posebni poudarki za tekoče leto pri področju mladinskih izmenjav.

PO KORAKIH!

 1. DOVOLJ ZGODAJ POSKRBITE ZA STIK Z ODGOVORNIMI ZA ERASMUS NA STRANI PARTNERJEV. Velikokrat se zgodi, da skavti na lokalni ravni namreč dolgo časa potrebujejo, da navežejo pravi stik z njihovimi poverjeniki in predstavniki iz pisarn za pridobitev podpisov in PIC kode.
 2. Vsa osnovna znanja za organizacijo mladinske izmenjave si lahko zagotovite s prebiranjem super publikacije CHERRY ON THE CAKE, ki jo je za nas pripravil MOVIT - naša Nacionalna agencija za Erasmus+. Lahko jo dobite v fizični obliki v pisarni ZSKSS - zastonj.
 3. Najdite partnerja (da bosta v projekta vsaj 2 partnerja, vsaj 2 različni državi - vi in še en)
 4. Navežite stik s pisarno ZSKSS in s poverjeništvom za mednarodne odnose.
 5. Poglejte si vsebino prijavnice na obisku v skavtski pisarni. POZOR - MOVIT ZA VSAK ROK IZDA POSEBNO VERZIJO PRIJAVNICE.
 6. Določite namene, specifične cilje in ime projekta. Skupaj s partnerji. Najbolje je, da odprete kakšen skupni google-dokument ali pa kaj podobnega, iz kjer boste potem samo prenašali v prijavni obrazec.
 7. Skupaj pripravite odgovore na vsa vprašanja, ki jih zahteva prijavnica.
 8. PIC kodo in podpis pooblastilnega pisma (mandatno pismo) dobite v pisarni ZSKSS.
 9. Ne pozabite na ureditev ustreznega zavarovanja pred odhodom v tujino za vaše udeležence. POZOR: Združenje po koncu projekta (ko oddate poročilo) povrne skavtinjam in skavtom 30% stroškov zavarovanja.
 10. Izpolnite prijavnico SKUPAJ S PARTNERJI OZ. DOGOVORJENO S PARTNERJI. Če oddajate prijavo v Sloveniji, mora biti prijava zapisana in oddana v slovenskem jeziku.
 11. Izpolnite pooblastilno pismo (MANDAT) (uporabite aktualno verzijo za tekoče leto!).
 12. Izpolnite časovnico za aktivnosti (uporabite aktualno verzijo za tekoče leto!), ki je obvezna priloga prijavnici.

PRIJAVNICA ZA MLADINSKE IZMENJAVE - KU1 (izpolnite jo na povezavi na strani MOVIT). Dogovorite se z Barbaro Tehovnik v pisarni ZSKSS in skupaj vnesete v prijavnico vaše že pripravljene zahtevane podatke. Za portal EU LOGIN dobite geslo in uporabniško ime v pisarni ZSKSS - ne ustvarjajte svojega, ker smo se dogovorili, da bodo prijave oddane iz pisarne.

PIC koda ZSKSS
Kontaktirajte skavtsko pisarno. 

V prijavnici se sklicujete na reference v ZSKSS z nacionalne ravni in reference projektov, ki smo jih kot ZSKSS izvajali v preteklih letih.

ZA VSE PODPISE SKRBI IN UREJA NAČELNICA - pomoč preko Barbare Tehovnik v pisarni.

Konzorcij = pomeni mreža partnerjev, mreža organizacij, enakovredno sodelovanje partnerjev

MANDATNO PISMO - POOBLASTILO - KU1
Pooblastilno pismo, ki ga podpišeta obe vključeni državi, pri nas podpisuje načelnik ali načelnica, ne glede na to ali projekt prijavlja organizacija na nacionalni ravni ali steg z lokalne ravni. Bodite pozorni, da boste upoštevali čas, ki ga vsaka od organizacij potrebuje za podpis!

 • Registracijska številka ZSKSS - kontaktirajte pisarno ZSKSS (info@skavti.si)
 • Name of the National Agency where the application is going to be submitted = MOVIT, Zavod za razvoj mobilnosti mladih, Ljubljana in Slovenia.

 

PIC KODA TUJE ORGANIZACIJE

Na tem linku lahko najdete PIC kodo od organizacije vaših partnerjev. Za lažje izpolnjevanje prijavnice.

 

Stran je bila nazadnje urejena 13. 2. 2019 (BT).