Erasmus+

SPLOŠNO o ERASMUS+ 2014-2020

Program ERASMUS+ je vsebinsko razdeljen na tri področja. Eno od njih je področje mladine, ki ga upravlja naša nacionalna agencija (NA) MOVIT (Zavod za razvoj mobilnosti mladih)Z njihovo pomočjo se pod naslovom aktivnosti "ERASMUS+ MLADI V AKCIJI (E+ MVA)" prijavljamo na ključne ukrepe novega programa:

VODIČ PO PROGRAMU ERASMUS+

Vodič je kar obsežen. Svetujemo, da pridete pred prijavo v skavtsko pisarno, kjer bomo kakšno stvar malce bolj po domače razložili in boste prihranili kakšno minuto branja in brskanja po vodiču.

Osnovni dokument programa je Vodnik po programu Erasmus+ za tekoče leto (ja, tako je pred vsakim prijavnim rokom je potrebno na novo pregledovati, če se je morda kaj spremenilo). V Vodniku najdete vsa pravila in pogoje za vključevanje v program, zato ga morate pred prijavo projekta podrobno preučiti!

Najlažje ga najdete na spletnih straneh MOVIT-a, kjer redno posodabljajo vse informacije, glede prijav.

Nova verzija za leto 2017 --> Je že v slovenščini - najde se jo na spletni strani od Movita!

EU STRATEGIJA ZA MLADE 2019-2027

V prijavah na EU razpise je fajn, da se vidi, da mladi sledimo aktualnemu dogajanju na ravni evropske unije. Svetujemo, da si preberete aktualno strategijo za mlade in da se mogoče posledično vaše novo znanje odrazi vsaj malo v prijavi vašega Erasmus+ projekta. Morda pa le dobite kakšne zanimive ali pa nove "fancy" besede kot material za uporabo v prijavi. SICER PA SO TRI KLJUČNE BESEDE ZA TEH 8 LET: sodelovanje, spodbujanje in povezovanje. 

Povezava do PDF

Delimo dobre prakse

2015: Kranj 1 - PP (ERAsMUSkranjPP.pdf) - predstavitev na Od stega do stega 14.10.2015.

2015: Velenje 1 - SKVO + PP (erasmusvelenje-skvo-klan.pdf) - predstavitev na Od stega do stega 14.10.2015.

2015: Gornja Radgona 1 - STEG  (ErasmusGornjaRadgona-steg.pdf) - predstavitev na Od stega do stega 14.10.2015.

2016: Ajdovščina-Šturje 1 - KLAN (Brownsea - Explorers of a hundred-year old story) - avgust 2016

PRIJAVNI POSTOPEK in DOKUMENTACIJA ZA VSE KLJUČNE UKREPE

podzavihku te spletne strani si lahko bolj natančno pogledate še posebej korake in nasvete za Mladinske izmenjave.

Prijavna dokumentacija (vir: Nacionalna agencija za Slovenijo MOVIT) 

Alternativa v angleščini: O Erasmusu lepo urejeno (vir: uradna stran Erasmus+)

Kalkulator razdalj

 

MOVIT: Dosegljivost za svetovanje pred prijavnim rokom

Tri tedne pred prijavnimi roki smo vam izključno za svetovanje za prijavo projektov na voljo nekoliko dlje, in sicer vsak delovnik od 10. do 12. ure in od 13. do 15. ure. Na dan prijavnega roka svetovanje za prijavo projektov ni več mogoče, na voljo pa vam bomo za vprašanja, povezana z morebitnimi tehničnimi težavami pri oddaji prijavnic.

MOVIT: Delavnice za prijavitelje

Pred vsakim prijavnim rokom organiziramo dve vrsti aktivnosti, in sicer: PROJEKTNA POSVETOVALNICA - Skupinsko svetovanje pred prijavnim rokom (rok za prijavo na delavnico je ponavadi en mesec pred vsakim prijavnim rokom) in ZADNJI KORAKI - Pomoč pri izpolnjevanju prijavnega obrazca (rok za prijavo na delavnico je pred vsakim prijavnim rokom). Več ...

VIZA

Informacija o vizumskih postopkih za udeležence v projektih Erasmus+
S Konzularnim sektorjem na Ministrstvu za zunanje zadeve RS smo se dogovorili o vizumskih postopkih za udeležence v projektih programa Erasmus+, ki prihajajo iz držav, ki potrebujejo vizum. Ministrstvo bo navodila predalo vsem konzularno-diplomatskim predstavništvom, Nacionalna agencija pa akreditiranim organizacijam, pošilja navodila v priponki. Informacija je dostopna tudi na tej povezavi .

 

 

 

Stran je bila zadnjič posodobljena 15. januarja 2019 (BT).