Posvet o zdravju

POSVET O ZDRAVJU #2 - MAREC

KAJ LAHKO STORIJO MLADINSKE ORGANIZACIJE ZA ZDRAVJE MLADIH

V četrtek, 17. marca 2016, je potekal drugi posvet v okviru projekta Za zdravje mladih. Glavno vprašanje, ki smo si ga zastavili, je bilo: Kaj lahko storijo mladinske organizacije za zdravje mladih?. Na začetku smo poslušali tri uvodne predstavitve. Daša Kokole je predstavila rezultate raziskav v mladinskem sektorju na področju zdravja mladih, ob tem pa je razmišljala tudi o njegovem potencialu za promocijo zdravega življenjskega sloga. Dr. Metka Kuhar s Fakultete za socialno delo nam je temo posveta osvetlila s teoretičnega vidika, osredotočila pa se je predvsem na potrebe in značilnosti mladih. Kot zadnja govornica v prvem delu je spregovorila dr. Tanja Kamin s Fakultete za družbene vede. Predstavila nam je socialno marketinški pristop za doseganje in vzdrževanje vedenjskih sprememb.

Drugi del smo nadaljevali v dveh manjših skupinah. Ena skupina se je ustavila pri vlogi mladinskih organizacij pri promociji zdravja med svojim člani, druga pa pri promociji zdravja v sektorju. Naš cilj je bil najti čim več načinov, možnosti za konkretno delo v mladinskem sektorju.

Upamo, da bomo sedaj po posvetu, lažje našli poti za uresničevanje dejavnosti promocije zdravja med mladimi v mladinskem sektorju. 

POSVET O ZDRAVJU #1 - NOVEMBER

ZDRAVJE MLADIH V SLOVENIJI - KJE SMO?

V torek, 10. novembra 2015, je v kavarni Hotela Slon v Ljubljani potekal posvet z naslovom Zdravje mladih v Sloveniji – kje smo?. Na njem so strokovnjaki z Nacionalnega inštituta za javno zdravje predstavili vsebinske podlage, ki so eden od produktov projekta Za zdravje mladih.

Glavni namen posveta je bil, da skupaj pogledamo, kakšno je stanje zdravja med mladimi v Sloveniji in s kakšnimi izzivi se mladi soočajo na tem področju. Posveta se je udeležilo okrog 80 udeležencev, ki so prišli predvsem iz mladinskega sektorja, bilo pa je tudi nekaj učiteljev in druge zainteresirane javnosti.

O posvetu smo pripravili kratek video prispevek, če pa vas zanimajo prispevki strokovnjakov z NIJZ jih najdete na naši spletni strani Za zdravje mladih.