MEPI odprave

  

Vseslovenska skavtska MEPI odprava 2023 

 • Zlata stopnja: 13.-16. april 2023
 • Srebrna stopnja: 14.-16. april 2023
 • Bronasta stopnja: 15.-16. april 2023

PRIJAVA NA ODPRAVO 2023

Osnovne zahteve

Več v MEPI vodiču za voditelje skavtskih skupin v zadnjem 10. poglavju.

KONTROLNI SEZNAM ZA UDELEŽENCE - POGLEJ PRED PRIJAVO

Prijavi svojo lastno odpravo!

Poskusno odpravo 1 teden prej!

Glavno odpravo 5 tednov prej, če ni ocenjevalec že dogovorjen // 2 tedna prej, če je ocenjevalec že dogovorjen!

Prijave potekajo preko Tropa MEPI. Trop MEPI sprejeme prijavo in obrazce na mepi@skavti.si ter nato posreduje na spletni MEPI Vseved.

Naša organizacija mora namreč vsako pustolovsko odpravo pred izvedbo prijaviti Nacionalnemu uradu MEPI, ki odpravo pregleda in preveri, ali ustreza 20 kriterijem (standardom) na področju odprav. V primeru pomanjkljivosti nas pozovejo k dopolnitvi prijave.

Vse prijave MEPI trop posreduje (od januarja 2017 naprej) le preko spletnega obrazca na NU MEPI zato morajo biti ustrezne. Opravljene odprave, ki niso bile prijavljene Nacionalnemu uradu, ne štejejo kot veljavne in jih ne vpisujte v indekse udeležencev, saj ob avtorizaciji indeksov Nacionalni urad MEPI preveri, ali je bila odprava prijavljena ali ne. Indeksi z neprijavljenimi odpravami bodo zavrnjeni.

Obvezne priloge k prijavi

MEPI skupinica pošlje na mepi@skavti.si mail z naslednjimi podatki in prilogami:

 1. Osnovni podatki
  • ime skupine, stopnja,
  • vrsta odprave (poskusna/kvalifikacijska)
  • način potovanja (peš/kolo/jahanje/veslanje)
  • imena in priimki vseh članov v skupini (dopišite, če kdo v skupini ni skavt) + rojstni datumi
  • ime, priimek, e-mail in GSM voditelja odprave (oseba, ki vas je pripravljala)
 2. Obrazec za načrtovanje odprave (izpolnjen v Wordovi datoteki ali skeniran v PDF datoteko) – obrazec mora biti izpolnjen v celoti, načrt odprave mora biti za vse dni v eni datoteki; uporabite spodnje predloge:
 3. zemljevid z vrisano traso odprave (skeniran v največ tri PDF datoteke);
  • POZOR: če ima več ekip enako traso z istimi kontrolnimi točkami ali pa so trase vseh skupin vrisane na enem zemljevidu (v eni datoteki), lahko zemljevid naložite le k prvi skupini.

Dovoljene datoteke so .docx, .doc in .pdf. Nalaganje obrazcev in kart kot slikovne datoteke (.jpg, .png., .bmp…) zaradi obdelave v sistemu ni mogoče. Največja velikost datoteke je 40 MB.

Evalvacija odprave

Nacionalni urad zbira povratne informacije o izvedenih odpravah za potrebe razvoja infrastrukture na področju odprav (seznanjanje z izzivi izvajalcev na odpravah), s pravilno izpolnjeno evalvacijo pa prispevate podatke v bazo odprav, ki je na voljo vsem izvajalcem (princip daj-dam). Evalvacijo ste dolžni izpolniti v roku 14 dni po končani odpravi. Ob zaključku odprave boste pozvani k izpolnitvi evalvacije izvedene odprave (preko e-pošte skavtskemu MEPI koordinatorju). Evalvacijo se odda tako po poskusni kot po glavni odpravi.

Evalvacija v e-mailu izgleda nekako takole:
Živjo MEPI trop. Na naši odpravi smo se .... najbolj je bilo ... res nismo uspeli ... za vedno si bomo zapomnili ... Res je bilo noro d'best, saj so eni klanovci, ki ne delajo mepija ... Tule v priponki so tri fotografije za arhiv in pa popravljeni obrazci za traso, saj smo naredili en nepričakovan ovinek in pa časovno se nam je drugi dan čist drugače izkazalo, tako da smo popravili čase kakor boste videli na skreniranih popravljenih obrazcih. 

In to je to ;) Po glavni odpravi poveste še kje, kdaj, kdo, kako boste predstavili poročilo - a bo to članek na SkavtNETu, al bo filmček reportaža na Youtubu, al bo to kakšno potopisno srečanje stega al bo kej za domače in domačine v gasilskem domu... 

 

stran je zadnjič posodobljena dne 7. 3. 2023 (BT)