MEPI odprave

Osnovne zahteve

Več v MEPI vodiču za voditelje skavtskih skupin v zadnjem 10. poglavju.

Prijavi odpravo!

Poskusno odpravo 1 teden prej!

Glavno odpravo 5 tednov prej, če ni ocenjevalec že dogovorjen // 2 tedna prej, če je ocenjevalec že dogovorjen!

Prijave potekajo preko Tropa MEPI. Trop MEPI sprejeme prijavo in obrazce na mepi@skavti.si ter nato posreduje na spletni MEPI Vseved. 

Naša organizacija mora namreč vsako pustolovsko odpravo pred izvedbo prijaviti Nacionalnemu uradu MEPI, ki odpravo pregleda in preveri, ali ustreza 20 kriterijem (standardom) na področju odprav. V primeru pomanjkljivosti nas pozovejo k dopolnitvi prijave.

Vse prijave MEPI trop posreduje (od januarja 2017 naprej) le preko spletnega obrazca na NU MEPI zato morajo biti ustrezne. Opravljene odprave, ki niso bile prijavljene Nacionalnemu uradu, ne štejejo kot veljavne in jih ne vpisujte v indekse udeležencev, saj ob avtorizaciji indeksov Nacionalni urad MEPI preveri, ali je bila odprava prijavljena ali ne. Indeksi z neprijavljenimi odpravami bodo zavrnjeni.

Obvezne priloge k prijavi

MEPI skupinica pošlje na mepi@skavti.si mail z naslednjimi podatki in prilogami:

 1. Osnovni podatki
  • ime skupine, stopnja, 
  • vrsta odprave (poskusna/kvalifikacijska)
  • način potovanja (peš/kolo/jahanje/veslanje)
  • imena in priimki vseh članov v skupini (dopišite, če kdo v skupini ni skavt) + rojstni datumi
  • ime, priimek, e-mail in GSM voditelja odprave (oseba, ki vas je pripravljala)
 2. Obrazec za načrtovanje odprave (izpolnjen v Wordovi datoteki ali skeniran v PDF datoteko) – obrazec mora biti izpolnjen v celoti, načrt odprave mora biti za vse dni v eni datoteki; uporabite spodnje predloge: 
 3. zemljevid z vrisano traso odprave (skeniran v največ tri PDF datoteke);
  • POZOR: če ima več ekip enako traso z istimi kontrolnimi točkami ali pa so trase vseh skupin vrisane na enem zemljevidu (v eni datoteki), lahko zemljevid naložite le k prvi skupini. 

Dovoljene datoteke so .docx, .doc in .pdf. Nalaganje obrazcev in kart kot slikovne datoteke (.jpg, .png., .bmp…) zaradi obdelave v sistemu ni mogoče. Največja velikost datoteke je 40 MB.

Evalvacija odprave

Nacionalni urad zbira povratne informacije o izvedenih odpravah za potrebe razvoja infrastrukture na področju odprav (seznanjanje z izzivi izvajalcev na odpravah), s pravilno izpolnjeno evalvacijo pa prispevate podatke v bazo odprav, ki je na voljo vsem izvajalcem (princip daj-dam). Evalvacijo ste dolžni izpolniti v roku 14 dni po končani odpravi. Ob zaključku odprave boste pozvani k izpolnitvi evalvacije izvedene odprave (preko e-pošte skavtskemu MEPI koordinatorju).

 

 

NAPOVEDUJEMO Vseslovensko skavtsko MEPI odpravo po Kozjanskem hribovju

Priporočamo, da med poletjem prijavite in izvedete poskusne odprave in v septembru računate na organizirano glavno odpravo za vse tri stopnje. Tako boste najbolj elegantno postopno napredovali na področju odprav in prišli/pomagali mladim do priznanja.

Zaenkrat lahko izdamo, da bo MEPI-skavtska odprava potekala po Kozjanskem hribovju in da si rezervirajte datum 28. 9. - 1. 10. 2017 (čet-ned).

Zopet bomo na trasi skupaj s skupinami iz Gimnazije Kranj.

Potekalo bo tako, da se brončki pridružijo v soboto, srebrni štartajo v petek, zlati pa v četrtek.

Na odpravi bo poskrbljeno za vse MEPI standarde, zagotovoljeni bodo ocenjevalci. Pri trasi in iskanju prenočišč vam odvzamemo en kup dela ;), kar zagotovo že veste tisti, ki ste že opravili poskusne odprave ... tako da le izkoristite to priložnost in si rezervirajte datum!

Prijavnina na odpravo (v prijavnino je zajeta logistična podpora - prenočišča in material za udeležence, potni stroški za organizatorje in ocenjevalce // POZOR : hrano in prevoz si vsak krije sam):

- zlata odprava 15€ na osebo

- srebrna odprava 10€ na osebo

- bronasta odprava 5€ na osebo

ODPRTE PRIJAVE

V PRIMERU DEŽJA ODPRAVA NE ODPADE!Če vas karkoli muči, 
pokukajte v MEPI vodič 
ali pa nas pocukajte za rokav.
Tu smo le za vas 
mepi@skavti.si!