Vse o EVS in skavtih

PROJEKTI, KI TE TRENUTNO VABIJO - ZEMLJEVID - POIŠČI SVOJ EVS

 

Stran še dopolnjujemo ... če nekaj iščeš glede EVS in ne najdeš prosim sporoči predloge za izboljšave in vsebino na barbara.tehovnik@skavt.net ali pa info@skavti.si.

Z letom 2017 bosta tako Evropska komisija kot tudi Nacionalna agencija namesto evropske prostovoljne službe pričeli uporabljati poimenovanje evropska prostovoljska služba, saj je to poimenovanje slovnično bolj pravilno. Vse skavtinje in skavte pozivamo, da temu sledijo.

ZSKSS je akreditirana pošiljajoča in gostujoča organizacija za EVS od 2014 do 2020.

Skavti smo decembra 2014 pridobili akreditacijo za koordinacijo EVS projektov, za pošiljanje EVS prostovoljcev v tujino in tudi za gostiteljstvo (maximalno 2 prostovoljca istočasno). Akreditacija EVS velja od 2014 do 2020.  

Če kdo od voditeljev izrazi željo ali pa če se zgodi, da bi radi koga povabili na pomoč imamo tako zeleno luč.

 


 

4. oktober 2017 je samo še rok za prijavo Erasmus+ projektov v letu 2017!!!

EVS sodi pod mladinske izmenjave - Ključni Ukrep 1.

Kontakt v pisarni za kakršna koli vprašanja glede EVS je Barbara Tehovnik (barbara.tehovnik@skavt.net).


 

Večinoma deluje komunikacija in sodelovanje s prostovoljci glede EVS tako: 

  1. Če voditelj točno ve, kam bi rad šel, sporoči in potem skavtska pisarna pomaga pri prijavi (ponavadi se tako sodelovanje zgodi kot odziv na kakšno vabilo na EVS v skavtskih novičkah ali pa po mailih s strani MOVIT-a)
  2. Voditelj ne ve kam bi šel in se obrne na pomoč v skavtsko pisarno. Usmeri se ga na spletne strani, da si malce pregleda možnosti in pa na Zavod MOVIT, ki urejajo te EVS-je za slovence. Ko skavtinja/skavt najde opcijo, se ga poveže z poverjenikom za mednarodne odnose, ki mu lahko potem svetuje kako in kaj naprej ...

 


 

Ideje, namigi za prostovoljstvo v Evropi:

http://www.scoutactivitycentres.org.uk/workwithus/long-term-opportunities/
http://www.castlesaunderson.com/join-the-team/

- Pobrskaj po mednarodni spletni strani ponudnikov EVS!

 


 

Tuje organizacije so nam pisale ... te zanima? 

... ni nič trenutno ...


 

Kompetence, Youthpass

Kako kompetence, ki jih lahko pridobiš z evropsko prostovoljno službo,  vplivajo nate? Naša nacionalna agencija je skupaj z NA iz 8 držav EU pripravila zaključno poročilo projekta, ki je raziskoval odgovor na zgornje vprašanje. Te zanima - poglej tule: LINK.

 


 

Srečanje prostovoljcev EVS PRED ODHODOM

Nacionalna agencija bo tudi v letu 2017 izvajala redna srečanja odhajajočih prostovoljcev EVS na projekte v tujino. Pri tem naj poudarimo, da ta srečanja nikakor ne nadomeščajo priprav/usposabljanj pred odhodom, ki jih morate za odhajajoče prostovoljce EVS izvajati pošiljajoče organizacije. 

Pošiljajoče organizacije pozivamo, da svoje prostovoljce, ki se pripravljajo na odhod na EVS, obvestite o udeležbi in zagotovite njihovo prisotnost na srečanju. Koordinatorje pošiljajočih projektov EVS prosimo, da potrdite njihovo udeležbo ter nam pošljete podatke o udeležencih (ime, priimek, e-mail prostovoljca/ke, datum odhoda, trajanje službe) na elektronski naslov info@mva.si (po potrebi skupaj z izpolnjenim obrazcem  o sprejetih projektih v tujini - glej zgoraj Obveščanje o EVS projektih, sprejetih v tujini oz. priponko). Udeležba je brezplačna, potni stroški pa bodo udeleženim prostovoljcem povrnjeni.

 


 

Kratki izobraževalni filmčki

LINK - Zavarovanje
Ključ do vključenosti - Okrogla miza MOVIT


 

Reference, izkušnje

Z EVS konkretno imamo v ZSKSS bolj malo izkušenj. Smo pa stalno odprti za njih in skrbimo, da so priložnosti za voditelje in voditeljice v primeru interesa na voljo. 

2007 - EVS-jevka Ivana iz Italije - pomagala v ZSKSS pisarni.

2010 - Luka Lampret - "Creating cultural links accross the Dniester" - naš EVS-jevec v Moldaviji

 


 

Razno

Nacionalni Agenciji moramo SKAVTI sproti sporočati o sprejetih in načrtovanih EVS aktivnostih.

 

Stran posodobljena nazadnje - 25. julija 2016, 7. marca 2017, 6. julija 2017 (BT).