Mladinske izmenjave (Erasmus+)

POGOJI:

 1. Izmenjava (glavna aktivnost znotraj projekta) mora trajati od 5 do 21 dni.
 2. Najmanj dva partnerja iz različnih držav.
 3. Izmenjava mora potekati v eni izmed držav izvora sodelujočih partnerjev!
 4. Udeleženci MLADI SKAVTI, ČLANI ... Gre le za stare od 13 do 30 let.
 5. Najmanj 16 udeležencev in največ 60 udeležencev (voditelji se ne štejejo).
 6. Iz vsake države najmanj 4 udeleženci.
 7. Trajanje projekta je od 3 mesece do 2 leti (priprave, načrtovanje, evalvacije, delo na vsebini ...)
 8. Dan aktivnosti / dan potovanja - če je pol dneva nekega programa, potem se to šteje za dan aktivnosti in daš dan potovanja 0. Dnevi aktivnosti morajo biti pri vseh vključenih enaki. Dnevi potovanja so pri različnih partnerjih lahko različno.

Bodite pozorni v vodiču oz. na spletnih straneh Movita, če kje pišejo kakšni posebni poudarki za tekoče leto pri področju mladinskih izmenjav. V letu 2016 so na primer preferirali izmenjave, kjer so se mladi ukvarjali s tematiko begunstva.

PO KORAKIH!

 1. Vsa osnovna znanja za organizacijo mladinske izmenjave si lahko zagotovite s prebiranjem super publikacije, ki jo je za nas pripravil MOVIT - naša Nacionalna agencija za Erasmus+. Lahko jo dobite v fizični obliki v pisarni ZSKSS - zastonj.
 2. Najdite partnerja (vsaj 2 partnerja, vsaj 2 različni državi)
 3. Navežite stik s pisarno ZSKSS in s poverjeništvom za mednarodne odnose.
 4. Poglejte si vsebino prijavnice. Še ena verzija odprte prijavnice z uradne strani Erasmus+. POZOR - MOVIT ZA VSAK ROK IZDA POSEBNO VERZIJO PRIJAVNICE - TEH LINKOV TU NE UPORABLJAJTE ZA DELOVNE DATOTEKE - SAMO ZA PREDSTAVO JIH ODPRITE IN ZAPRITE.
 5. Določite namene, specifične cilje in ime projekta. Skupaj s partnerji. Najbolje je, da odprete kakšen skupni google-dokument ali pa kaj podobnega, iz kjer boste potem samo prenašali v prijavni obrazec.
 6. Skupaj pripravite odgovore na vsa vprašanja, ki jih zahteva prijavnica.
 7. PIC kodo in podpis pooblastilnega pisma (mandatno pismo) dobite v pisarni ZSKSS.
 8. Ne pozabite na ureditev ustreznega zavarovanja pred odhodom v tujino za vaše udeležence. POZOR: Združenje po koncu projekta (ko oddate poročilo) povrne skavtinjam in skavtom 30% stroškov zavarovanja.
 9. Izpolnite prijavnico SKUPAJ S PARTNERJI OZ. DOGOVORJENO S PARTNERJI. Če oddajate prijavo v Sloveniji, mora biti prijava zapisana in oddana v slovenskem jeziku.
 10. Izpolnite pooblastilno pismo (uporabite aktualno verzijo za tekoče leto!).
 11. Izpolnite časovnico za aktivnosti (timetable (uporabite aktualno verzijo za tekoče leto!)), ki je obvezna priloga prijavnici.

PRIJAVNICA ZA MLADINSKE IZMENJAVE - KU1 (naložite si jo s spletne strani MOVITA)
Za izpolnjevanje prijavnice potrebujete Adobe Reader 11. Lahko se dogovorite tudi z Barbaro Tehovnik v pisarni ZSKSS in skupaj vnesete v prijavnico vaše že pripravljene zahtevane podatke.

PIC koda ZSKSS
Kontaktirajte skavtsko pisarno. 

V prijavnici se sklicujete na reference v ZSKSS z nacionalne ravni in reference projektov, ki smo jih kot ZSKSS izvajali v preteklih letih.

Konzorcij = pomeni mreža partnerjev, mreža organizacij, enakovredno sodelovanje partnerjev

MANDATNO PISMO - POOBLASTILO - KU1
Pooblastilno pismo, ki ga podpišeta obe vključeni državi, pri nas podpisuje načelnik ali načelnica, ne glede na to ali projekt prijavlja organizacija na nacionalni ravni ali steg z lokalne ravni. Bodite pozorni, da boste upoštevali čas, ki ga vsaka od organizacij potrebuje za podpis!

 • Registracijska številka ZSKSS - kontaktirajte pisarno ZSKSS (info@skavti.si)
 • Name of the National Agency where the application is going to be submitted = MOVIT, Zavod za razvoj mobilnosti mladih, Ljubljana in Slovenia.

 

Stran je bila nazadnje urejena 6. julija 2017 (BT).