Duševno zdravje mladih

V sklopu programa "Duševno zdravje mladih" nudimo tri stvari:

  • Usposabljanje voditeljev in podpora pri izvedbi programov soočanja (trenutno odprte prijave na oktoberski rok)
  • Sofinanciranje in podpora pri izpeljavi predavanj za starše (odprto vabilo stegom - izvedba kadarkoli, po dogovoru z vami)
  • Brezplačne delavnice za mlade in mladinske voditelje (DSV-ji, TŠ, drugi dogodki v šolah in MC...).

Če vas zanima, da bi v vašem kraju pomagali organizirati predavanje za starše (predavatelji iz UP IAM in P. Topić) ali kakšno delavnico (izvajalci UP IAM in voditelji) pišite ali kličite Barbaro ali Matejo v skavtsko pisarno ali pa pocukajte poverjenika Nejca ali Urško za rokav.

PRIJAVE NA USPOSABLJANJE ZA SKAVTSKE VODITELJE: DUŠEVNO ZDRAVJE 

INFORMACIJE: zdravjemladih@skavt.net

USPOSABLJANJE

Termini: 

3. - 4. marec 2018 (sob-ned) - ŽE MIMO (Postojna)
13.-14. oktober 2018 (sob-ned) - ŠE ODPRTE PRIJAVE (Celje)
23.-24. marec 2019 (sob-ned) - ODPRTE PRIJAVE

Lokacija:
OKTOBER 2018: Sv. Jožef, Celje

Stroški: Za enega udeleženca na steg je usposabljanje brezplačno (kotizacija, gradivo, predavatelji, prenočišče, prehrana). Stroške prevoza si krijejo udeleženci sami. Stroški za "drugega" voditelja iz istega stega sicer znašajo okrog 30€ (stroški nastanitve in prehrane).

Okvirna vsebina: 6 področij duševnega zdravja --> samopodoba, čustva, stres in problemi, medosebni odnosi, internet in mediji ter tako imenovan presečni "meta pogled", kjer bomo obravnavali različne dejavnike tako tveganja kot preventive, ki jih moramo kot voditelji mladih imeti v mislih, veščinah in znanju.

Pričakovanja s strani organizatorjev do udeležencev:
Vsak udeleženec bo povabljen k izvedbi takoimenovanega 16-urnega programa soočanja (zgoraj omenjene tematike) v svojem stegu. Pričakuje se tudi aktivno komunikacijo z vodji projekta glede na potrebe (update-i, poročanje po izvedbi, mentorstvo). Izvedba bo poleg mentorstva/vsebine/gradiva tudi deloma finančno podprta s strani projekta.

Smo rekli približno en voditelj na steg,
ker je ideja, da ta voditelj/ica potem znanje prenese na ostale sovoditelje;
ker je načrt, da se potem izvede tako-imenovane "programe soočanja" v stegih/vejah in si želimo, da se vsebine razpršijo vsaj na tretjino naših stegov ...
Navodilo v tem trenutku je, da se prijavite kar vsi, ki ste zainteresirani, in bomo potem skomunicirali skupaj z voditelji iz istega stega, kjer bo prišlo do situacije, da bo več prijav iz istega stega. Se bomo skupaj dogovorili kdo ja, kdo ne, kako lahko Združenje podpre steg s tega naslova.
ČE SE VAS PRIJAVLJA VEČ IZ ISTEGA STEGA PROSIM ZRAVEN IMENA ZAPIŠITE ŠTEVILKO GLEDE NA PRIORITETO (Primer: Marko (1), Barbara (2), Teja (3) - Marko naj zasede rezervirano mesto za steg - če bo pa možnost, se prijavljata še Barbara in Teja z doplačilom za bivanje)

Izvajatelji: Sodelavci iz IAM (Inštitut Andrej Marušič) in sodelavci na projektu s strani ZSKSS

 

Zadnjič posodobljeno: 5.9.2018 (BT)