Duševno zdravje mladih

  • Usposabljanje voditeljev in podpora pri izvedbi programov soočanja (trenutno odprte prijave na marčevski rok)
  • Sofinanciranje in podpora pri izpeljavi predavanj za starše (odprto vabilo skavtskim stegom - izvedba kadarkoli, po dogovoru z vami)
  • Brezplačne delavnice za mlade in mladinske voditelje (DSV-ji, TŠ, drugi dogodki v šolah in MC...). 

Če vas zanima, da bi v vašem kraju pomagali organizirati predavanje za starše (predavatelji iz UP IAM in P. Topić) ali kakšno delavnico (izvajalci UP IAM in voditelji) pišite ali kličite Barbaro ali Matejo v skavtsko pisarno ali pa pocukajte poverjenico Urško za rokav.

Decembra 2018 smo na Nacionalnem posvetu MSS in pa na prvem posvetu v mladinskem sektorju namenjenemu prav duševnemu zdravju predstavili naše delo. Spodaj si lahko pogledate PPT.

 


Usposabljanje za mladinske voditelje

PRIJAVE NA USPOSABLJANJE ZA MLADINSKE VODITELJE: DUŠEVNO ZDRAVJE 
INFORMACIJE: zdravjemladih@skavt.net

 

RAZPIS [info] MAREC 2019

Termini: 

3. - 4. marec 2018 (sob-ned) - (Postojna)
17.-18. november 2018 (sob-ned) - (Postojna)
23.-24. marec 2019 (sob-ned) - ODPRTE PRIJAVE (Postojna)

Stroški: Za enega udeleženca na steg je usposabljanje brezplačno (kotizacija, gradivo, predavatelji, prenočišče, prehrana). Stroške prevoza si krijejo udeleženci sami.

Okvirna vsebina: 6 področij duševnega zdravja --> samopodoba, čustva, stres in problemi, medosebni odnosi, internet in mediji ter tako imenovan presečni "meta pogled", kjer bomo obravnavali različne dejavnike tako tveganja kot preventive, ki jih moramo kot voditelji mladih imeti v mislih, veščinah in znanju.

Pričakovanja s strani organizatorjev do udeležencev:
Vsak udeleženec bo povabljen k izvedbi takoimenovanega 16-urnega programa soočanja (zgoraj omenjene tematike) v svojem stegu. Pričakuje se tudi aktivno komunikacijo z vodji projekta glede na potrebe (update-i, poročanje po izvedbi, mentorstvo).

 

Izvajatelji: Sodelavci iz IAM (Inštitut Andrej Marušič) in sodelavci na projektu s strani ZSKSS

 

Zadnjič posodobljeno: 12.12.2018 (BT)