Več kot 50 otroških nasmehov na Golteh

Akcija Luč miru iz Betlehema je omogočila prvovrstno skavtsko-smučarsko izkušnjo za več kot 50 otrok iz celotne Slovenije

Več kot 50 mladostnikov in otrok iz celotne Slovenije je minuli podaljšan konec tedna doživelo pravo smučarsko-skavtsko izkušnjo. Otroci iz socialno ogroženih družin so se tako po mili volji smučali, se urili v številnih skavtskih veščinah, bili del velike skavtske igre ter, kot se za pustni vikend spodobi, tudi sami izdelali maske ter rajali na pustnem rajanju v hotelu Golte.

Že 25 let rišemo nasmehe

Skavti sodelujočih organizacij, Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Zveze bratovščin odraslih katoliških skavtov Slovenije in Slovenske zamejske skavtske organizacije, smo ponosni, da smo del tako velike in pomembne dobrodelne akcije, ki na slovenskih tleh poteka že 25 let.

Že od samega začetka je Luč miru iz Betlehema dobrodelna akcija, ki vsako leto s prostovoljnimi prispevki pomaga kakšni dobrodelni ustanovi, organizaciji ali pa posameznim osebam, družinam. Ob deljenju plamena Luči miru iz Betlehema se zbirajo prostovoljni prispevki, ki se jih vsako leto nameni otrokom. Letošnji dobrodelni izkupiček je bil namenjen otrokom oz. mladostnikom iz socialno ogroženih družin. Omogočili smo jim zimske smučarske počitnice.

4 dnevi veselja na Golteh

S pomočjo številnih dobrodelnih prispevkov, zbranim v decembru, ko je akcija potekala, voditeljev-prostovoljcev, smučarskih učiteljev, sponzorjev in donatorjev ter centrov za socialno delo smo lahko organizirali štiri nepozabne dni zimskega veselja, osvajanja skavtskih veščin, izdelovanja številnih izdelkov (npr. inštrumentov, pustnih mask), raznih kemičnih "poskusov" (rezultat katerih so bili domača labela in plastelin).

Pridružilo se nam je več kot 50 otrok iz različnih krajev Slovenije, starih med 10 in 15 let, ki so se v teh dneh do sitega nasankali in nasmučali, uživali v neokrnjeni naravi na Golteh, "zavladali" Mozirski koči, kjer so bili nastanjeni. Med drugim so se udeležili pustnega rajanja v hotelu Golte, kjer je potekalo tudi tekmovanje za najboljšo masko (ki so jih otroci izdelali sami). V ponedeljek popoldan so se utrujeni, polni vtisov z gondolo spustili v Mozirje, kjer jih je pričakal avtobus, ki jih je zopet zapeljal do njihovih domov.

Veselje otrok in pristen občutek, da tudi z lastnim delom in zbranimi prispevki spreminjamo ta svet v lep in živahen mozaik srečnih otrok, je tisto zadovoljstvo, ki poplača številne ure dela in organizacije. Veseli smo, da smo del tega velikega projekta že 25 let naprej – z novo energijo zremo naprej in se veselimo dobrega sodelovanja tudi v prihodnjem letu. 

Hvala vam, ker delite dobre novice naprej!