Celostna grafična podoba

Logotip
Logotip je bel napis »Skavti« z vključenim simbolom, ki nadomesti piko na črki i, vse skupaj pa je postavljeno na omejeno modro podlago. Če je logotip širok 6 cm ali manj, se namesto simbola nad črko i uporabi oranžna pika. Logotip je jasen in čist. Širši javnosti pove, za katero organizacijo gre, saj smo skavti v Sloveniji že dovolj prepoznavni, da nas ljudje spoznajo zgolj po besedi »skavti« (namesto Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov).

Kaj pomenijo barve

Modra – Barva izhaja iz naše tradicije. Modra barva je bila barva leta 1936 ustanovljenih katoliških skavtov v Sloveniji. Modra poudarja predvsem svobodo. Svobodo Božjih otrok in svobodo, ki jo le-ti ohranjajo z modrostjo, sproščenostjo in predanostjo Gospodu – zaupanjem v vero. Za obe obliki svobode imamo simbola – globino morja, mir in notranjo uravnoteženost ter sinje prostrano nebo – kot ptice pod nebom. Svoboda za in ne od nečesa. Glavni pomeni so: globina, dostojanstvo, modrost in umirjenost. Mir, ki izhaja iz notranje veličine, se izkazuje tudi v življenju.

Opečnato oranžna – Naša kranjska lilija (Lilium Carniolicum) je oranžne barve. Izraža našo samobitnost, posebnost, slovenstvo in neposredno povezanost z naravo in stvarstvom – še posebej tistim, ki je zapostavljeno in kako drugače prizadeto. Barva kranjske lilije nam hkrati daje navdih, da lahko tudi v težkih razmerah »gorskega« sveta zraste prekrasen cvet. Redek in iskan ter zato toliko bolj žlahten – prav tak, kakršni želimo biti tudi skavti. Oranžna predstavlja tudi mladost, gorečnost, veselje, igrivost, moč in energijo mladega človeka. Zakaj opečnato oranžna? Želeli smo, da v naših krojih vidimo tudi simbol opeke, gradbeni element. Skavti kot gradniki družbe.

Bela – izraža čistost, iskrenost in preprostost.

Prenos vektorskih oblik logotipa

Uradni_logotip.pdf


Uradni_logotip_za_svetle_podlage.pdf