Napovednik dogodkov za skavtsko leto 2019

Skavti kot organizacija rastemo, se prenavljamo, izboljšujemo, zremo v prihodnost in ostajamo hvaležni za pot, ki smo jo prehodili. Z okoli 5.200 aktivnih članov v krajevnih enotah po vsej Sloveniji smo ena največjih mladinskih organizacij v državi. Želimo opozoriti na naše delo, saj smo dejansko največja mladinska katoliška organizacija v Sloveniji. 

 

Tukaj se nahajajo napovedniki dogodkov od konca maja do vključno decembra 2019. Seznam se lahko spremeni ali dopolni.

25.5. Odbitek Odbitek je skavtski turnir v odbojki na mivki. Prvič je bil organiziran leta 2006, ko se je v Mozirju srečalo okrog 70 skavtinj in skavtov iz različnih koncev Slovenije.
16.6.–18.6. Taborna šola za duhovne asistente
Taborna šola za duhovne asistente 2019. Nadeli smo ji geslo “Oblecite si mladost” - misel posinodalne apostolske spodbude papeža Frančiška. Namenjena je vsem duhovnikom, redovnikom, redovnicam, bogoslovcem z izkušnjo ali brez ter duhovnim asistentom.
5.8.–11.8. SREČAnje Tabor vseh voditeljev ZSKSS. http://skavti.si/srecanje
4.10.–6.10. Državno srečanje voditeljev
Jesensko državno srečanje voditeljev.
19.10.–20.10. Jakec
Največje skavtsko orientacijsko tekmovanje v Sloveniji. Vsako leto združi skavte iz celotne Slovenije, kjer tekmujejo v teoretičnem in praktičnem znanju orientacije, manjši poudarek je pa dan tudi na ostale skavtske veščine v obliki nalog na kontrolnih točkah. http://jakec.skavt.net/
9.11.–10.11. Svet Združenja
Delegati in državna vodstva ZSKSS se 2x letno srečajo na svetu Združenja. Tam odločajo o pomembnih odločitvah znotraj organizacije, potrjujejo nove sklepe, podajajo predloge za izboljšave, itd.
14.12. Sprejem Luči miru iz Betlehema na Dunaju
Skavti, odrasli skavti in zamejski skavti, se vsako leto podamo na Dunaj in tam prevzamemo plamen miru, ki ga potem ponesemo v slovenijo. Vsako leto ta plamen spremljata geslo in poslanica, ki ljudi spodbujata k miru in dobrodelnosti. V okvirju akcije vsako leto tudi obiščemo predstavnike naše države (Predsednik RS, Predsednik vlade RS, državni zbor, generalno policijsko upravo, vojaški štab, itd.) ter tudi njim osebno izročimo plamen in sporočilo miru.
15.12. Regijski sprejemi Luči miru iz Betlehema Plamen miru se ob prihodu v Slovenijo ponese na 3 lokacije, da se na isti dan podeli v primorski, ljubljanski in mariborski regiji. Točne lokacije še trenutno niso znane. Tam plamen prevzamejo lokalne enote (stegi) in ga ponesejo v svoj kraj in njegov okoliš.