Tabori družin 2017

Pod okriljem Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov že nekaj let poteka Tabor družin. To je 3-dnevni dogodek, namenjen družinam, ki želijo aktivno preživeti čas v naravi (gibanje, spoznavanje narave, igre v naravi, izdelovanje naravnih izdelkov, izmenjava izkušenj, kako zdravo živeti v družini, idr.). Na vsakem od taborov se običajno zbere okrog 50 udeležencev. Tabor izvajamo po skavtski metodi in skavtskih zakonih pri Skavtskem okoljskem centru Kočevski rog.

Kdo se ga lahko udeleži? Tabora se udeležijo celotne družinam (otroci s starši), tako skavti kakor tudi tisti, ki niso skavti. Starostne omejitve ni. Od udeležencev pričakujemo aktivno udeležbo pri vseh delih programa (skrb za čistočo, maša, delavnice, pospravljanje ...).

Kje pa spimo? Tabori družin potekajo v Skavtskem okoljskem centru Kočevski rog, ki se nahaja sredi neokrnjene narave mogočnih roških gozdov, na mestu kjer je nekoč stala žaga Rog. Udeleženci lahko prespite: a) v šotorih, ki jih prinesete s seboj ali si jih pri nas sposodite, b) v hiši (na voljo so skupna ležišča s pogradi).

Kdaj se ga lahko udeležimo? Letos bosta potekala dve izvedbi tabora družin: 28.–30. julij 2017,  4.–6. avgust 2017.

Kako se prijavim? Vsi, ki se želite udeležiti tabora družin, se prijavite preko spletne prijavnice do 4. junija 2017. O izboru boste obveščeni prek kontaktnega telefona ali elektronskega naslova najkasneje do 11. junija 2017. Prijava bo potrjena s prejemom odgovora, da ste sprejeti na želeni termin in plačilom prijavnine, ki jo morate poravnati do 16. junija 2017 (o načinu plačila boste še obveščeni). Prijavnina znaša 40 € na odraslega in 20 € na otroka. Otroci do 1. leta starosti, četrti in vsak nadaljnji otrok v družini se tabora udeleži brezplačno.

Kaj pa če ...? V primeru, da se zaradi nepričakovanih okoliščin ne bi mogli udeležiti Tabora družin, dobite vrnjeno prijavnino le v primeru, če najdete/najdemo zamenjavo. Dodatne informacije: mateja.jaklitsch@skavt.net ali 031 869 169.