Skavtska odprava Luč miru iz Betlehema na Dunaj uspela

Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki je razširjena po celotni Evropi, k nam pa prihaja letos že šestindvajseto leto zapored. Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, partnerski organizaciji pa Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije. Tudi letos so se skupaj odpravili na Dunaj, od koder se plamen luči že tradicionalno širi na vse strani Evrope in nekaj ostalih držav.
Geslo, ki spremlja letošnjo akcijo je: Brez tebe me zebe!

Sprejem Luči miru iz Betlehema na Dunaju

Slovenska delegacija Luči miru iz Betlehema je v soboto, 10. 12. 2016, na slovesnosti na Dunaju prejela plamen Luči miru iz Betlehema. Plamen, ki ga vsako leto prižgejo v votlini Jezusovega rojstva, je prispel na Dunaj, kjer so ga sprejele delegacije iz več kot dvajsetih držav. 

Sprejem je tokrat precej pomenljivo potekal potekal v pravoslavni sirski cerkvi, prav tako so plamen prejeli tudi predstavniki sirskih skavtov. Prevladovale so evropske delegacije, po plamen Luči pa so, kakor že nekaj let zapored, prispeli tudi predstavniki iz Bolivije in Združenih držav Amerike. 

Regijski sprejemi, luč tudi k predsedniku in predstavnikom vlade

Slovenci smo na, za ta letni čas neobičajno toplem Dunaju, preživeli cel dan in razigran skavtski avtobus se danes v večernih urah vrača nazaj domov. Plamen bodo jutri prejeli na regijskih sprejemih na Ptuju, Škofji Loki in za primorsko regijo letos v sodelovanju s Slovensko zamejsko skavtsko organizacijo celo čez mejo, v Trstu, od koder se bo širil po župnijah in institucijah. V prihajajočem tednu bo tako plamen Luči miru iz Betlehema obiskal tudi predsednika vlade, predsednika države, nekatera ministrstva, ...