SKAVTI SPREMLJALI PRINCA EDWARDA MED OBISKOM V SLOVENIJI

Skavti smo se z veseljem odzvali povabilu britanskega veleposlaništva ob obisku princa Edwarda in kot partnerski urad programa MEPI sprejeli častno nalogo za spremstvo ter logistično podporo dogodkov v Ljubljani. Britanskega princa je ob obisku dogodka MEPI Urbano pleme v ljubljanskem Tivoliju ter na okrogli mizi v Hotelu Union spremljal predstavnik skavtov Gašper Stojc, prejemnik zlatega priznanja MEPI.

Slovenijo je na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja 14. in 15. maja v Ljubljani obiskal grof Weseški, princ Edward. Britanski princ je častni pokrovitelj programa za mlade MEPI. Program MEPI – Mednarodno priznanje za mlade je program osebnega razvoja najvišje kakovosti in najširšega dosega, v katerem mladi uživajo, se spopadajo z izzivi in so za to nagrajeni. Program mlade spodbuja k ustvarjalnemu in ciljno naravnanemu preživljanju prostega časa, katerega način izkoriščanja močno vpliva na to, kako si posameznik ustvarja svoj socialno - psihološki profil.

Gašper Stojc iz Združenja slovenskih katoliških skavtov in skavtinj je eden od prejemnikov zlatih priznanj MEPI v letu 2018. Princu Edwardu je med drugim povedal:

»V formalnem izobraževanju je vedno več specializacije in premalo celostnosti. Preveč staršev želi toliko varnostnih omejitev, kot je le mogoče, in s tem krade otrokom dragocene izkušnje ter jih prikrajša za razvoj na različnih področjih. Samo s toliko varnosti, kot je potrebno, pa lahko otroku zagotovimo najboljše okolje za rast in širši skupnosti mlade posameznike z razvitim potencialom. Zavijanje mladih v vato ni cilj MEPI-ja, še manj pa skavtov. «

Skavti dokazujemo, da smo odprta organizacija, ki svojim članom s paleto različnih izobraževanj in programov zagotavlja najboljšo možno izkušnjo mladosti.

"Licenco za izvajanje MEPI programa" smo skavti prejeli že leta 2014 na slavnostnem dogodku na britanskem veleposlaništvu. 27. junija 2016 je delovna skupina znotraj ZSKSS prejela priznanje za trud in prispevek k vpeljavi MEPI-ja v mladinsko organizacijo. Leto kasneje, junija 2017, pa je organizacija postala prvi in zaenkrat še edini partnerski urad MEPI v Sloveniji. To pomeni, da Skavti samostojno zagotavljamo izobraževanja, izvajanje programa ter podeljevanje mednarodnih priznanj.