SKAVTI PLAMEN LUČI MIRU V SLOVENIJO PRINAŠAMO ŽE 31 LET

Akcija Luč miru iz Betlehema v Evropi odmeva že od leta 1986. Namen akcije je širiti sporočilo miru, ki je univerzalen dar ter si ga zasluži prejeti in imeti vsak, ne glede na rasno, versko, nacionalno ali katerokoli drugo pripadnost. Skavti plamen Luči miru v Slovenijo prinašamo že 31 let.

Od leta 1990 plamen po naših krajih širimo vsako leto in si prizadevamo, da bi Luč miru na božični večer svetila v domovih mnogih družin in posameznikov.

Skavtski voditelji na lokalni ravni bodo poskrbeli, da bo Luč miru iz Betlehema na voljo vsem ljudem.

Svetovni sprejem Luči miru iz Betlehema se se je odvil 11. decembra 2021 v Salzburgu. V zgodnjih večernih urah istega dne je slovenska delegacija plamen prejela na meji z Avstrijo, v Podkloštru, ter ga s pomočjo skavtinj in skavtov ter pridruženih organizacij (Združenja bratovščin odraslih skavtinj in skavtov - ZBOKSS in Slovenske skavtske zamejske organizacije - SZSO) ponesla po vsej Sloveniji.

V nedeljo, 12. 12. 2021, ob 9. uri je delegacija na mejnem prehodu Slovenska vas plamen predala tudi skavtom s sosednje Hrvaške.

Med 13. in 17. decembrom smo Luč miru iz Betlehema ponesli tudi predstavnikom države in drugim pomembnejšim ustanovam, med drugim predsedniku države, v Državni zbor, varuhu človekovih pravic, v vojsko, na policijo, ministrstva ter veleposlaništva.