Skavti izpeljali dobrodelni tabor

V sklepnem dejanju lanskoletne dobrodelne akcije Luči miru iz Betlehema so skavti med 26. in 28. aprilom izpeljali tridnevni tabor oziroma tako imenovano pomladovanje v čudoviti okolici Marindola.

Osnovnošolske otroke iz območij, ki so jih v lanskem letu prizadela neurja, so čez pomladovanje popeljali izkušeni prostovoljni voditelji pod vodstvom Jakoba Gostiše in Jane Tisovic. Otroci, stari od prvega do devetega razreda osnovne šole so skozi zgodbo Levjega kralja spoznavali afriško Savano in spletli mnoga nova prijateljstva.

Tabor je potekal v treh dneh, polnih športnih aktivnosti in učenja. Začeli so v petek z avtobusnim prevozom s Prevalj, Šempetra v Savinjski dolini in Ljubljane, spoznavnimi igrami, sledil je dvig zastave in delitev v skupine. Otroci so se preko zabavnih in poučnih dejavnosti, cirkuške pedagogike, kreativnega izražanja, spoznavanja skavtskih veščin, Morsejeve abecede, fotoorientacije in delavnice prve pomoči, učili novih veščin. Uživali so tudi v predavanju o astronomiji in opazovanju zvezd z astronomom Maticem Smrekarjem, večer pa zaključili ob pravem tabornem ognju in prepevanju pesmi.

Nedelja je prinesla sv. mašo, delavnico hvaležnosti, kjer so otroci pisali pisma staršem in še zadnje srečanje z vsemi liki iz afriške Savane. Tabor, prepleten s smehom, zabavo, gibanjem in poučnimi vsebinami, so sklenili s spustom zastave in razdelitvijo spominskih daril udeležencem.

Zahvala za izvedbo tabora gre predvsem vsem dobrim ljudem, ki so s svojimi prispevki omogočili ta nepozabni tabor, ter skavtskim prostovoljnim voditeljem, ki so darovali svoj čas in energijo. Prepričani smo, da je tabor pustil pozitiven pečat na vseh udeležencih in odlično sklenil dobrodelno akcijo, ki je potekala pod geslom: "Premostimo in razsvetlimo".

Foto: Marko Pleterski