LOGOUTU SMO PODARILI ZBRANA SREDSTVA AKCIJE LUČ MIRU IZ BETLEHEMA 2021

Danes je dober dan!

V sklopu akcije Luč miru iz Betlehema 2021 smo danes, 22. 2. 2022, centru LOGOUT podarili del zbranih sredstev v višini 2.200 €.

Danes, 22. februarja 2022, smo skavti v Arrupejevi dvorani na sedežu Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov LOGOUTU - Centru pomoči pri prekomerni rabi interneta - podarili del zbranih sredstev dobrodelne akcije Luč miru iz Betlehema 2021, v vrednosti  2.200 evrov. 

Na novinarski konferenci so sodelovali:

Boris Veler, direktor centra pomoči pri prekomerni rabi interneta - LOGOUT, Tjaša Sušin, načelnica Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, Jernej Gačnikar, vodja projekta Luč miru iz Betlehema na Slovenskem.

Novinarsko konferenco je moderirala Nastja Perovnik, skavtska voditeljica v Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.

Skavti smo novinarsko konferenco zaključili z besedami: »Tretji skavtski zakon pravi, da skavt pomaga bližnjemu in naredi vsak dan vsaj eno dobro delo. Ponosni in hvaležni smo, ker nam je uspelo s pomočjo dobrih ljudi danes narediti zares veliko dobro delo.

Kljub temu, da je plamen Luči miru iz Betlehema že marsikje ugasnil, naj naša srca greje njegovo poslanstvo. Naj tudi v prihodnje gori, nam narekuje lepe besede in naj nas s svojim geslom, sploh v težkih časih, nagovarja: »Človek, ne jezi se!«

*22. februarja skavti po vsem svetu praznujejo Dan spomina, ko v sklopu različnih aktivnosti praznujejo rojstvo Roberta Badena Powella, ustanovitelja skavtov. Tudi zato vsako leto na Dan spomina naredijo dobro delo in podelijo sredstva, zbrana v vsakoletni akciji Luč miru iz Betlehema.

Foto: Matic Dolenc