Aktualno

RRF_6271.jpg

Skavti so plamen miru ponesli v državne institucije

Slovenski skavti smo skupaj s skavti iz Zamejske skavtske organizacije in Bratovščine odraslih skavtinj in skavtov luč odnesli predstavnikom Slovenije in drugim institucijam.

IMG_20161210_144757.jpg

Skavtska odprava Luč miru iz Betlehema na Dunaj uspela

Luč miru iz Betlehema je mednarodna dobrodelna akcija, ki je razširjena po celotni Evropi, k nam pa prihaja letos že šestindvajseto leto zapored. Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov, partnerski organizaciji pa Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije. Tudi letos so se skupaj odpravili na Dunaj, od koder se plamen luči že tradicionalno širi na vse strani Evrope in nekaj ostalih držav.
Geslo, ki spremlja letošnjo akcijo je: Brez tebe me zebe!

RRC_9051.jpg

Več kot 50 otroških nasmehov na Golteh

Akcija Luč miru iz Betlehema je omogočila prvovrstno skavtsko-smučarsko izkušnjo za več kot 50 otrok iz celotne Slovenije

Več kot 50 mladostnikov in otrok iz celotne Slovenije je minuli podaljšan konec tedna doživelo pravo smučarsko-skavtsko izkušnjo. Otroci iz socialno ogroženih družin so se tako po mili volji smučali, se urili v številnih skavtskih veščinah, bili del velike skavtske igre ter, kot se za pustni vikend spodobi, tudi sami izdelali maske ter rajali na pustnem rajanju v hotelu Golte.