Sprejem Luči miru iz Betlehema pri predsedniku države in predsedniku vlade

V ponedeljek 18.12. smo skavti ponesli Luč miru iz Betlehema, predvsem pa sporočilo miru, v pomembne ustanove, med drugim tudi k predsedniku države Borutu Pahorju in predsedniku vlade Miru Cerarju.

Delegacija je v ponedeljek 18. 12. 2017, po sprejemu na Dunaju, ponesla Luč miru iz Betlehema v kabinet predsednika države Boruta Pahorja. Ta je poslanico in sporočilo sprejel, ob tem pa dejal, da mir ni vse, brez miru pa ni nič. Kar nas še bolj zavezuje, da prenašamo sporočilo in ljudi opomnimo na sočloveka.

Plamen Luči miru iz Betlehema je sprejel tudi predsednik vlade Miro Cerar, ki je ob nagovoru poudaril, kako pomembno je, da "svečo držimo blizu sebe in gorimo mi sami". Seveda, v prenesenem pomenu, to pomeni, da preden delimo poslanico in mir, to živimo mi sami.

Isti dan so poslanico sprejeli še na Generalni policijski upravi Slovenije, na ameriškem veleposlaništu in avstrijskem veleposlaništvu.

Ne pozabite:

Prepotoval je dolgo pot, da je danes lahko pred menoj in pred teboj. Kaj bova naredila z njim? Lahko se obrneva stran in sva še naprej pusti sveči, ki se bojita, da bi se ju plamen dotaknil. Ali pustiva, da iz mene in tebe naredi naju, da ga širiva naprej.

Kaj bova vzela danes? Je zopet dovolj samo sveča ali bova tokrat sprejela plamen?