Nagrajeni skavtski projekt globalnega učenja

Na konferenci v Bruslju, ko je je organizirala Evropska mreža za globalno učenje – GENE, je bil med sedmimi nagrajenimi projekti tudi projekt »Skavtinje in skavti razmišljamo globalno«.

V Bruslju je na začetku oktobra potekala dvodnevna konferenca, ki jo Evropska mreža za globalno učenje – GENE organizira dvakrat letno. Tokratna okrogla miza je bila namenjena tudi podelitvi nagrad za najbolj inovativne projekte globalnega učenja.

Na natečaju, ki je potekal med majem in junijem 2018, je sodelovalo 70 organizacij iz 22 držav. Med sedmimi nagrajenimi projekti je tudi projekt "Skavtinje in skavti razmišljamo globalno«, kjer so slovenski skavti sodelovali z drugimi nevladnimi organizacijami pod vodstvom češke organizacije NaZemi. Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov prepoznava pomembno vlogo globalnega učenja pri razumevanju svetovnega dogajanja in soodvisnosti, odpravi revščine ter uresničevanju trajnostnega razvoja.   

Letošnji natečaj se je osredotočal na razumevanje povezanosti lokalnega in globalnega delovanja ter na dolgoročne učinke projektov. Nagrada pomeni priznanje za kakovostno delo in sodelovanje na evropski ravni.